Gülşah Yıldırım Genç CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı ve Adayı

Gülşah Yıldırım Genç CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı ve Adayı

Gülşah Yıldırım Genç CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı ve Adayı


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Kadın Kolları Başkanı olarak, 20 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak olan il kadın kolları kongremizde ikinci kez başkanlığa aday olduğumu paylaşıyorum.

4.5 yıldır partimizi 13 ilçede kadın örgütümüzle temsil ettik. Sokak sokak, ev eve çalıştık. Her zaman sahalarda, meydanlardaydık. Kamuoyunun da bizi tanıdığını düşünsem de kısaca kendimi tanıtmak isterim.

Ben Gülşah Yıldırım Genç. 1988 Silifke Doğumluyum. Kimya Mühendisiyim. Evliyim ve çiçeği burnunda bir anneyim.

Bir miras olarak gördüğüm partimizde ilk olarak gönüllü olarak çalışmalarda bulundum daha sonra Silifke Gençlik Kolları Başkanlığı ve halen İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevimi sürdürmekteyim. Aynı zamanda Silifke ve Büyükşehir Belediyemizde meclis üyesiyim. Mecliste partimizin grup başkanvekiliyim.

 

4 yıl 4 ay önce il kongre delegelerimizin takdiriyle küresel bir salgın döneminde göreve geldik. Bu süreçte devlet 3 maskeyi vatandaşına veremedi, biz kadınlar evlerimizde maske dikip, vatandaşlara ulaştırdık. Belediyelerimizin çalışmalarına destek olduk, ihtiyaç sahipleriyle buluşturduk. Bölgemizde yaşanan yangınlarda yine mağdur ailelerin yanından olup, ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık.

Seçimden seçime değil her zaman çalışmalarımızı sürdürdük. 6 Şubat Depreminden etkilenen bölgelerden, Mersin'e gelen vatandaşlarımıza, giyim, yiyecek, hijyen malzemeleri gibi yardımlarımız oldu. Onlara psikolojik ve hukuksal destek verdik.

Dayanışma yaşatır diyerek dezavantajlı vatandaşlarımızla her zaman temas halinde olduk ve onlarin ihtiyaçlarına destek olduk. Mayıs Seçimlerinde hiç zorlanmadık. Çünkü İlçe Kadın Kollarımizla bölgelerimize hakimdik ve hep sahadaydık. Tempomuzu daha da arttırarak çalışmalarımızı sürdürdük. Ülke genelinde başarılı olamasak da Mersin'de 3 milletvekilimizi 5'e ve çeyrek asır sonra partimiz 1 kadın milletvekili çıkardı.

 

Çalışmalarımızı sadece merkezde değil Anamur'dan Çamlıyayla 13 ilçede gerektirdik. Tarlada, fabrikada, çalışan işçilerden, beyaz yakalı çalışanlara, iş insanlarına, ev kadınlarına her kesimden kadınları partimize kazandırdık, üye yaptık. Örgüt ve Örgütlenme çalışmamızı hiç bırakmadık.

Göreve geldiğimizde Çamlıyayla ilçemizde kadın örgütü yoktu. Hemen ilk işimiz olarak kadın örgütünü kurduk. Böylelikle Çamlıyayla'da ilk defa kadın kolları Başkanı ve yönetimi olmuş oldu.

Bugün ise Çamlıyayla da dahil olmak üzere 13 ilçede sandık koyuldu ve kadın üyelerimiz ilçe kadın kolları başkanlarını ve listelerini seçti. İlçe kongrelerimiz tamamlandı.

Seçilen başkanlarımı, yönetimlerini ve delegelerini yürekten kutluyor, başarılar diliyorum. Adayların birden fazla olduğu ilçe kongrelerinde kazanan kaybeden yok. Aday olan kız kardeşlerimizi de çalışmalarımıza dahil edip, yan yana omuz omuza çalışmalar sürdüreceğiz.

Bayrağı devreden başkan ve yöneticilerimize de emeklerinden dolayı teşekkür eder, onların tecrübelerinden ilçelerimizde her zaman yararlanacak, partimiz için birlikte olmaya devam edeceğiz.

Sadece insan değil tüm canlılara duyarlı bir yönetim anlayışıyla sokak hayvanlarını, patili dostlarımızı unutmayarak bir komisyon kurup, bölgelerimizde besleme başta olmak üzere onların ihtiyaçlarını ve tedavilerini takip ettik.

Doğa ve çevre konusunda her zaman hassas olup çevre temizliği gibi farkındalık çalışmaları yapıp, ormanlarımızı, tarım arazilerini, parklarımızı ranta açan zihniyetin hep karşında durduk.

Sivil toplum kuruluşları, dernekler, sendiklar, odalarla hep iç içe olup, ortak eylem ve etkinlikler düzenledik. Yapılan çalışmalarda partimizi en iyi şekilde temsil ettik.

Eğitimi her zaman önemsedik.

Parti içi eğitimler, özellikle kadın ve çocuk hakları üzerine pandemi döneminde telekonferansla, sonrasında yüz yüze eğitimler düzenledik.

Mahallelerde bizzat kadınların yaşadığı yerlere giderek yine hakları konusunda hukukçu arkadaşlarımızla bilgilendirme çalışmaları yaptık.

Ülkemizin en büyük sorunu olan kadına şiddet ve kadın cinayetleridir. YaşamHak projemizle şiddet gören, tehdit altındaki kadınların yanında olup, yalnız değilsin BİZ varız diyerek taleplerine göre psikolojik, hukuksal destek verdik. Cinayete kurban giden kız kardeşlerimizin katillerinin en ağır cezaları almaları için davaları takip ettik. Yine kadın örgütleriyle ortak eylemler düzenledik.

AKP tarafından Kazanılmış Haklarımız yok edilmeye çalışılıyor. Yasalar uygulanmıyor. Yasaları uygulatmak, şiddeti ve cinayetleri önlemek için dün olduğu gibi bugün de yarın da direnecek, haklarımızı alana bir kız kardeşimizin saç teline zarar gelmeyene dek mücadele edeceğiz ve biz kalacağız.

Kadın hakları ve eşitlik mücadelesi ise bizim için sadece bir slogan değil, varoluşumuzun merkezinde yer alan temel bir değerdir. Kadınların siyasette daha güçlü ve etkin bir şekilde yer alması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu doğrultuda, partimizin kadın kolları olarak yürüttüğümüz projeler ve politikalarla, Mersin'de ve Türkiye genelinde kadınların sesi olmaya devam edeceğiz.

Son yerel seçimlerde kadın muhtarımız, meclis üyelerinin artışı bizi mutlu etse de bunu yeterli görmüyoruz. Eşitlik gelene kadar mücadelemizi devam edecek. Kadınları adaylık konusunda teşvik edecek, kampanyalarına destek olacak, seçilmeleri için çalışmalar yapacağız.

Yine son yerel secimlerde partimizin Mersin'de gösterdiği başarılarla ve ülke genelinde 1. Parti olmamızla gurur duyuyoruz. Rekor oyla yeniden belediye başkanı olan Vahap Seçer ve kazandığımız 7 ilçe belediyemizle yereldeki çalışmalarımızla, CHP'nin ilkelerini ve hedeflerini Mersin halkına en iyi şekilde taşıyacağız. CHPli belediyelerimizin hizmetlerini vatandaşa, vatandaşın taleplerini belediyeye ulaştırmada köprü olacağız. Kadınlara, çocuklara, dezenavantajlı bireylere yönelik geliştirip, belediyelerimize sunacak, gerçekleşmesini sağlayacağız.

Her zaman olduğu gibi ana kademe ile uyumlu, birbirimizden güç alarak partimizin iktidarı için birlikte çalışmalar gerçekleştireceğiz.

Hedefimiz ülke genelinde iktidar olabilmek için daha da kararlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmek.

Partimizin vizyonu doğrultusunda, Mersin'de elde ettiğimiz başarıları daha da ileriye taşıyabilmek için Ben demeden BİZ diyerek yolumuza devam edeceğiz. Sadece seçilen başkan ve yöneticiler olarak değil tüm kadın yol arkadaşlarımızla kararlar alıp, uygulayacağız.

Kongre sürecinde partili yol arkadaşlarımın desteğini ve güvenini bekler, birlikte daha güçlü yarınlara yürüme arzusunu sizlerle paylaşıyorum.

İnançla, kararlılıkla ve mücadele ruhuyla; Yerelden Genele KADINLARLA İktidara...

Teşekkür eder, saygılar sunarım.


Etiketler:


UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.